bugün

sevdiği entry'ler

suriyeliyim çanakkalede biz de savaştık

Yarın öbürgün afrikadaki kabileler de konuşmayı öğrenirse onlar da savaştığını söyleyecek. Bir biz savaşmadık herkes ordaydı mk.

atatürkçü ile kemalist arasındaki farklar

atatürkçülük; farklılaştırılmış, kemalistlikten uzaklaştırılmış, kemalistliği halka yanlış gösteren akımdır. atatürkün adını kullanarak despotluk estirenlerin deyimidir. ama kimsede bilmez bu farkı o ayrı. aynı şey değillerdir.

--spoiler--

Kemalizm Yerine Atatürkçülük Nasıl icat Edildi?
“Kemalizm” kavramı birilerini hep rahatsız etmiştir. Kurtuluş Savaşı sırasında işgalci emperyalistleri ve işbirlikçi istanbul hükümetlerini, Kurtuluş Savaşı sonrasında gerici, yobaz Cumhuriyet düşmanlarını, bugün ise karşı devrimci II. Cumhuriyetçileri korkutan bir kavramdır Kemalizm.

Atilla ilhan bu gerçeği şöyle ifade etmiştir:
“Onlar ‘Kemalist’e özellikle içerliyorlar; çünkü o Atatürkçü’den farklıdır: Adını 20’li yılların (ateş, barut ve kan) emperyalist öfkesinden almıştı. O Müdafaa-i Hukuk mücahididir ki, aynı zamanda ‘Türkçü’ ve ‘antiemperyalist’, ‘Bolşevikler’le de dosttur. Onlara ecnebi ajanslar, ‘Kemalist’ diyor. ‘Kemal’in adamları’ anlamına! ‘Atatürkçü’ deyimi bir kere Gazi Mustafa Kemal Paşa, ‘Atatürk’ olduktan, daha ilginci, ebediyete intikal ettikten sonra ortaya atılmıştır. Daha çok ‘inönü Cumhuriyeti’nin sosyal ve siyasal tavrına ve tutumuna yakıştırdığı bir ‘etiket’ bu: Antiemperyalizm s geçilmiştir. Türkçülüğün yerini Yunan/Latin söylemi alır. Bolşevik Rusya ile kara gün dostluğu sona eriyor. (…)‘Kemalizm’ ve ‘Kemalist’ kavramları üzerinde spekülasyona kalkışan acemi takımı kimseyi kandıramaz: ‘Kemalist’ aynen Mustafa Kemal Paşa gibi ‘Türkçü’, ‘Antiemperyalist’ ve ‘solcu’dur. ‘Atatürkçü’ ise Batıcı, komprador/kapitalist ve liberaldir (Yoksa kestirmeden Tanzimatçı mı demeliydim?) Anadolu ihtilali’ni yaşamış olanlar ‘Kemalistler’ idi. Onu ilkel, tek yönlü bir irtica düşmanı laikliğe indirgeyenler ‘Atatürkçü’lerdir.Yani Gazi’nin söylemini de, eylemini de sürekli tahrif eden, unutturan ve yozlaştıranlar…”

Gerçekten de “Kemalizm korkusu”, zaman içinde Kemalizm’in yerine yeni bir kavram icat edilmesine yol açmıştır. ilk kez 1954 yılında gündeme gelen bu kavramın adı Atatürkçülük’tür.

Irkçı bir antikomünist olan Arın Engin, 1954 seçimlerinden önce “Atatürkçülük, Moskofluk ve Türklük Savaşları” ve 1954 seçimlerinden sonra “Atatürkçülük’te Dil ve Din” adlı kitaplarını yazmıştır. Her iki kitap da Atatürk’ü tipik bir Amerikan propagandasına oturtan kitaplardır. Her iki kitapta da Atatürkçülük, “Antikomünizm” ve “Batılılaşma” olarak tanımlanmıştır.

Atatürk’ün sağlığında hiçbir zaman kullanılmayan “Atatürkçülük” kavramı, 1954’ten itibaren kullanılmaya başlanmış, bu kullanım zaman içinde Kemalistlerce de benimsenmiştir. Örneğin, Atatürk’ün partisi CHP, 1954’deki 10. Büyük Kurultay’ında “Kemalizm” yerine “Atatürk Yolu” kavramını kullanmaya karar vermiştir. Böylece CHP de Kemalizm’den vazgeçmiştir.

Atatürk’ün bir “dogma” haline getirmemeye çalıştığı ve “Kemalizm” diye adlandırdığı sistem, 1954’ten sonra “Atatürkçülük” adı altında dogma haline getirilmiştir. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra bu “dogmalaştırılmış Atatürkçülük” bir de resmi ideoloji haline getirilmiştir. 1980’lerde “Kemalizm” yerine Atatürkçülük, Kemalizm’in en temel özelliği olan “Devrimcilik” yerine de inkılapçılık kavramları kullanılmaya başlanmıştır. Türkiye’nin küçük Amerika olma yoluna girdiği Özal döneminde Atatürkçülük, “Batılılaşma”, “serbest piyasa düzeni”, “komünizm düşmanlığı” olarak tanımlanmış, Kemalizm’in “anti emperyalizm”, akıl ve bilim ilkeleri doğrultusunda “çağdaşlaşma” olduğu gerçeği adeta toplumdan gizlenmeye çalışılmıştır. Bu süreçte Kemalizm’den söz eden Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlar ise öldürülmüştür. Kemalizm kavramından rahatsız olanların icat ettiği “Atatürkçülük” kavramı, asker-sivil (Kenan Evren-Turgut Özal) 12 Eylülcülerin tasarladıkları Amerikan etkisindeki yeni Türkiye’ye zarar vermeyecek şekilde içi doldurularak okullarda zorunlu “Atatürk ilkeleri ve inkılap Tarihi” dersi olarak okutulmuştur. 1980’lerde Atatürk karşıtlarının yarattığı Atatürk dogmasına, 1990’larda yine Atatürk karşıtları saldırmaya başlamıştır. Gerçek Kemalistler ise bir köşede bu kukla tiyatrosunu seyretmiştir içleri yanarak… Artık bu kukla tiyatrosuna seyirci kalma zamanı çoktan geçmiştir! Artık eyleme geçme, gerçekleri kamuoyuyla paylaşma zamanıdır!...
Atatürk düşüncesine vurulmuş ilk ve en büyük darbe, 50 yıl önce bir kavram operasyonuyla "Kemalizm" yerine "Aatürkçülük" kavramının getirilmesidir. Böylece zaman içinde Türkiye'de Kemalizm!'den Korkan Atatürkçüler ortaya çıkmıştır.
Örneğin bugün ülkemizde Kemalist olmayı "modası geçmiş" bir anlayış sanan Atatürkçü'lerimiz var! Örneğin ünlü sanatçı Metin Akpınar bir konuşmasında, gururla, "Ben bir Atatürkçüyüm ama Kemalist değilim." diyerek aklınca "Kemalizm'in kötülüklerini" bir bir saymıştır!...
Gerçek şu ki: ATATÜRK'ÜN SAĞLIĞINDA ATATÜRKÇÜLÜK KAVRAMI YOKTU, KEMALiZM VARDI. Atatürk'ten sonra birileri "tam bağımsızlık", "anti emperyalizm" gibi anlamları olan Kemalizm'den kurtulmak için, "batılılaşma" ve "din karşıtlığı" anlamını yükledikleri Atatürkçülük kavramını icat etmişlerdir. Bu süreçte Kemalizm kavramının içini de "Atatürk'e tapınmak" olarak doldurmuşlardır.

--spoiler--

sevgilinin yanında 50 kuruş yere düşse alır mısın

alırım , tepki verirse de 50 kuruş etmeyecek kızı yanıma alırken utanmamışım yerdeki 50 kuruşu mu almaktan utanacağım aq der postayı koyar ayrılırım

biz de böyle bir delikanlıyız

düğüne 50 kişi toplayamayacak kadar kimsesiz olmak

istanbulda evlenecek yazar varsa, sırf yalnızlık hissetmesinler diye gider katılırım. kafanıza takmayın lan sizden kimse değerli değil. gelen gelir, gelmeyenin evveliyatını sikeyim.

edit: Bu arada; sözlük seneye Allah izin verirse düğünüm olacak, hepinizi çağıracağım lan köpekler. gelmeyeni fişleyip nick altına küfür edeceğim. haberiniz olsun.

benim gözüm sende

Sozleri ayri guzel muzigi ayri guzeldir.

zeki insanlar geceleri zor uyur

Bilim insanlarının yaptigi bir aciklama
Ben hic uyuyamiyorum dahi falanım herhalde
Cok zeki insanlarız gececi tayfa mutlu olun. Ehe.

doğu perinçek

tüm dünya esad ı ararken özel görüşme yapıp fotoğraf çektiren. türkiyede çok önemsenmezken çin televizyonunda japonyayı eleştiren ve bunların hepsini aldığı yüzde 2 oyla yapan bir insan. yıllardır takip etmeme rağmen siyasi görüşünü dahi anlayamadığım istihbaratçı olma olasılığı yüksek tuhaf varlık. hayır yüzde 10 falan alsa demek ki aydan yayın yapacak.

doğu perinçek

takipçileri ülkeyi kim iyi yönetirse veya iyi bir seviyeye gelmişse onun yanında olur ve onu sevmese bile emperyalistlere falan da yem etmezler. ama şakirtler ise farklı kılıklara girip hatta kendini türkçü, vatansever gösterip bu adamı suçlarlar. bre mal herifler o halde bu insan dostu rauf denktaş ile yanyana gelip bu ülkenin bekası ve türklük için uğraşırken sen ne yapıyordun veya senin mhp ne alemdeydi sen ona cevap ver? rauf denktaş pek hoş çıktığı güldüğü fotoğraflarda var zekaya bak ki adamın bir fotoğrafı koyulup ondan yorum çıkartılıyor. kendisinin bunca uğraşısında yalnız bırakılması ve tek dostunun doğu perinçek olduğunu görmüş olmasından olmasın suratı öyle? ayrıca rahmetli erbakan yaşasaydı o da her daim rauf denktaş'ın yanında olurdu.

vücut hatları belirginleşmek ama bir öğrenci deme

Cümleyi anlamakta güçlük çeken sadece ben miyim?